top of page

Doula begeleiding

IMG_1062.JPG

Zwanger zijn, een wonderlijk gebeuren!

Tijdens de eerste tekenen van je baring kan ik al bij je langskomen voor een massage of gesprek. Zeker bij een eerste kindje kan de ontsluitingsfase best een tijd duren.

 

Als doula zorg ik ervoor dat jij (en je partner) in een goede flow komen. Zo kan het liefdeshormoon oxytocine optimaal stromen en dat bevordert je bevalling. Soms ga ik dan weer naar huis maar indien gewenst blijf ik zolang bij je als je wilt.

 

In de actieve fase van je baring ben ik altijd continu aanwezig. Ik kan naar wens actief ondersteunen of houd me juist lekker op de achtergrond als jullie het samen fijn hebben.

 

Uit onderzoek blijkt dat de continue aanwezigheid van een doula zorgt voor het makkelijker verlopen van je baring.

 

De daadwerkelijke geboorte van je kindje is een prachtig moment. Je bent opgelucht, overweldigd, overspoeld door liefde en blijdschap, emotioneel en gelukkig. Het is belangrijk om nu in alle rust te genieten en knuffelen en het wonder te aanschouwen. Dat helpt ook bij de geboorte van de placenta.

 

Na de bevalling ga ik pas weg wanneer het voor jullie ok aanvoelt om de wereld in te stappen met jullie nieuw gezinnetje.

IMG_0605 3.jpg

Een ontspannen babytijd

Na de geboort volgt misschien wel de meest intense periode uit je leven. Alles is nieuw voor je baby, maar ook voor mama en papa is alles nieuw. Je bent opzoek naar een nieuw evenwicht. 

Ik kan je informatie geven over de opties rondom kraamzorg en het organiseren van ondersteuning na die tijd. Je krijgt alle tools en inzichten mee om je optimaal voor te bereiden op een ontspannen babytijd. 

Je stapt zo vol vertrouwen het moederschap in. 

Als postnatale doula kan ik voor je koken, je masseren en je buik inbinden en zorgen voor je kindje(s) als je zelf even rust nodig hebt.

IMG_0603.jpg
Marthe
Lisa 
bottom of page